Over KlapKlapRoos

Over KlapKlapRoos

In 2010 startte Eva Schneider KLAPKLAPROOS als ‘zijtakje’ binnen haar gevarieerde werkzaamheden voor de Amsterdamse culturele sector. Tijdens haar jarenlange werkervaring bij theatergezelschappen gingen duizenden bossen bloemen door haar handen. “Ik ergerde me aan alle onzin in die te grote boeketten zoals sierkolen, opvulgroen en chemische bloemen ingevlogen uit andere werelddelen. Veel bossen blijven achter in de theaters, van acteurs kreeg ik te horen dat ze alleen de bloemen die ze wel mooi vinden in een vaas zetten en de rest wegkieperen.” Ze begon less is more boeketten te maken voor theaterpremières waarin de schoonheid van een bloem tot haar recht komt, op het podium en thuis. De KLAPKLAPROOS zong zich snel rond in de theaterzalen.
Vanuit de Amsterdamse Pijp maakt Eva op aanvraag handzame boeketten en bloemstukken met veel verschillende bloemen; zo veel mogelijk uit het seizoen, van de Nederlandse koude grond en zo Co2-vriendelijk. KLAPKLAPROOS werkt ook groots en weelderig en kleedt zalen, foyers, kerken en feestruimtes aan met een inmiddels herkenbare bloemen-signatuur; feestelijk, wild, kleurrijk en een tikje theatraal.

Eva Schneider

Sinds 1993 is Eva Schneider werkzaam in de Amsterdamse culturele sector op het gebied van organisatie en communicatie. In verschillende hoedanigheden begeeft ze zich in de dynamiek van kunst- en maatschappelijke projecten en de ontwikkeling daarvan. Haar wortels liggen in de podiumkunsten, culturele marketing en fondswerving (o.a. Orkater, Theater Bellevue). Als cultureel ondernemer is ze betrokken bij diverse organisaties en initiatieven waar ze leiding en vorm geeft aan specifieke projecten en trajecten, waaronder The Green Mile, een beweging vanuit organisaties, bedrijven en bewoners om de Stadhouderskade te vergroenen.
Eva is bestuurslid van Ambachtenvereniging MADE IN DE PIJP en organiseert regelmatig Ambachtenroutes.